Ale jak go modernizowali to już wszyscy słyszeli o LL, rozumiem że na TSI trzeba chuchać i dmuchać ale nie na mpi
Przegląd po 30 tys. km
Zwiń
X
-
Skoda Octavia II FL
Motul 8100 X-Cess 5W40, Filtry Knecht, Świece Beru
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2sDZh/
-
-
Maly745, LL to zło dla każdego silnika bo nie tyle jego konstrukcja się liczy co kwestia związana z trzymaniem parametrów oleju w trakcie jego całego cyklu pracy, który w LL jest znacznie wydłużony. Same dodatki które przedłużają trwałość olejów LL powodują gorsze jego właściwości.
Ode mnie to już wszystko. LL to zło :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Czyli m.in. motul produkuje oleje LL które nie trzymają parametrów, dobre.Skoda Octavia II FL
Komentarz
-
-
Olej co roku, ale maks co 15 tys. km. razem z filtrem oleju i powietrza.
Ja wymieniałem filtr kabinowy raz w roku, ale ostatnio jak po roku zobaczyłem jaki był zasyfiony to będę wymieniał dwa razy w roku, a przynajmniej kontrolował jego stan, bo nie uśmiecha mi się oddychać takim zasyfionym powietrzem!
Komentarz
-
-
No to zamykam listę:
1.Olej + filtr (zmiana na VW502.00 i wymiana co 15 tys. km).
2.Filtr powietrza
3.Filtr kabinowy
4.Płyn hamulcowy
Aby przejść na wymianę oleju co 15 tys. km to trzeba przeprogramować kompa na ustawienia QG0 czy QG2?
A i jeszcze jedno pytanko, ile stoi roboczogodzina w waszych ASO?
Komentarz
-
-
PAOLO ESCO, według mnie to miałeś coś z układem hamowania - może z pompą coś na chwile się stało?, nie jest to tylko kwestia płynu przecież....bez paranoi. No chyba, że miałeś jakieś farfocle w nim. Oczywiście na pewno traci właściwości, warto czasem wymienić ten płyn offcourse. Aczkolwiek ja nie wymieniam co dwa lata, tylko rzadziej i nie mam takich historii jak Ty miałeś na tych światłach. :P
A co do oleju, warto wymieniać co 15 tkm, niezależnie czy benzyna czy diesel. W benzynie mniej może trochę dostaje olej, ale mimo wszystko warto.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981chyba, że miałeś jakieś farfocle w nim
Zamieszczone przez sew1981może z pompą coś na chwile się stało?Zamieszczone przez yunior81A to po co ? Czas upłynął ? Bo z przebiegu nie wychodzi chyba.....Zamieszczone przez franek4alwaysPierwszy serwis, 2 lataPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
ja w 02 bxe zmienialem co 30kkm od nowosci, przy 200kkm auto gruntownie sprawdzilem, wtryski, turbo mialy wartosci fabryczne wiec nie przesadzajmy.
Teraz jezdzi autem brat i to malo wiec przestawilem na 15kkm.
Tyle ze ja robilem 50kkm rocznie wiec wypadaly prawie 2 wymiany/rok.Prowadzi NaviExpert Lifetime
Ostrzega Yanosik
Nagrywa Vicovation TF-2 EZ
Komentarz
-
-
po co mam rozbierac jak wszystko chodzi jak w zegarku ?
No ale ja mialem auto od nowosci i generalnie dbalem o auto, jak poprzedni właściciel nie dbal o auto to i wymiany co 5 tys nie pomogą
Teraz mam O3 i tez wymiany co 30kkm ale leasing na 3 lata a potem niech sie ktoś inny martwi bo nie zamierzam wykupywać...
Jak korba wyjdzie bokiem na pewno dam znać
BTW. pogadaj z właścicielami flot - wszystkie wymiany oleju sa na LL.
Moje doświadczenia dotyczą tylko TDI.Prowadzi NaviExpert Lifetime
Ostrzega Yanosik
Nagrywa Vicovation TF-2 EZ
Komentarz
-
-
Robocizna w ASO 200zł, olej i filtry miałem swoje, jak umawiałem serwis to powiedziałem że olej mam swój żadnych problemów nie robiąSkoda Octavia II FL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez franek4alwaysI dodatkowe pytanko, jak się ASO zapatrują na taką sytuację jak przyjeżdżam z własnym olejem na wymianę?kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez franek4alwaysPytanie z wątku które pozostało bez odpowiedzi: Ile wynosi roboczogodzina w ASO w pobliżu was?
I dodatkowe pytanko, jak się ASO zapatrują na taką sytuację jak przyjeżdżam z własnym olejem na wymianę?
" Co Pan zrobisz?...Nic Pan nie zrobisz !"
Pzdr. - 1.6 MPI
Komentarz
-
Komentarz